Jak pokračuje pomoc pro rodiny z vyhořelého bytového domu v Bílině

22. 09. 2021 13:46:12
Jak pokračuje pomoc pro rodiny z vyhořelého domu v Bílině,který začal ze zatím nevyjasněných okolností hořet ze 14 na 15 září.Kdo se staví odmítavě a kdo nabídl pomocnou ruku.Jak jsou na tom samotné poškozené rodiny.

Realita je taková,že požár nezasáhl jen chodbu,ale také vstupní dveře některých bytů.Vyhořela také celá elektroinstalace a rodiny zůstali bez el.energie.Veškeré potraviny,které lidé měli ve svých lednicích a mrazících boxech se museli vyhodit a jelikož mají v bytech na elektriku jak ohřev teplé vody,tak kamna na vaření,tak nemají prostor k tomu aby si udělali nebo svým dětem teplý oběd a s hygienou je to podobné.

V domě jsou lidé,kteří mají v rodině dvouměsíční dítě a jiná rodina dítě čtyřměsíční a asi si každý umí představit,když takové miminko potřebuje každou chvilku přebalit a nebo ohřát vodu na sunar a tito lidé musí pokaždé žádat své spoluobčany z okolních bytových domů o ohřev teplé vody a o samotné hygieně a nebo uvaření si teplého jídla ani nemluvě.Samozřejmě těch dětí je více a je těžké si představit jak musí spát v načichlých bytech a peřinách a nebo chodit v nasmrádlých věcech od kouře do škol a školek.Samotný majitel vyhořelého domu nemá zájem nabídnout lidem náhradní bydlení a město těmto lidem poskytlo krizové přístřeší na půl dne a můj osobní názor je ten,že pokud nemá majitel snahu těmto lidem v této věci pomoci,tak by mělo město nabídnout náhradní krizové bydlení do doby než se situace vyřeší,ale místo toho město oznámilo těmto lidem,že se mají do svých domovů vratit.A jak toto vše vím??No protože osobně jsem byl druhý den na místě a prošel jsem celý tento dům a protože jsem osobně několikrát volal na městský obvod Bílina,ale úředníci měli pokaždé odmítavý postoj pomoci těmto lidem a také proto moje manželka po společné domluvě oslovila nevládní neziskovou organizaci Člověk v tísni a tato organizace dala nějaké rady těmto postiženým rodinám.Osobně jsem telefonicky hovořil s lidmi z Člověka v tísni,kteří mi poskytli informace týkající se pomoci postiženým lidem,ale tito lidé zase říkají něco jiného a je těžké posoudit jak se situace vyvíjí dál.Jediné co je známo je to,že dvě rodiny už náhradní bydlení mají,ale stále tam zůstává pět rodin,které potřebují pomoc.A proto je důležité získat informace přímo a navštívit všechny znova osobně a zároveň vést dialog také s organizací,která se snaží pomoci,ale také se zástupci města Bílina.

Oslovil jsem také další tři subjekty,nebo veřejně známé osobnosti,které také v této kauze přislíbili pomoc,tak doufejme,že společnými silami se nám podaří těmto lidem pomoci.Pokud ovšem nebudou mít samotní úředníci městského obvodu snahu jakkoliv pomoci těmto lidem s trvalým bydlištěm v Bílině a stále se budou ke svým občanům v této věci stavět odmítavě,tak snad pomůže medializace této kauzy.A i když je to nezvyklé a možná mnozí namítnou,že to není na místě v tomto článku žádat o jakoukoliv pomoc,tak přesto prosím ty,kterým není lhostejný osud těchto lidí,zda by nemohli v této chvíli pomoci hlavně dětem s ošacením a pokud se ve vašem šatníku najde přebytečné oblečení a jste třeba z Ústeckého kraje nebo přímo z Bíliny,tak pomožte a darujte těmto lidem prosím zatím ošacení popřípadě deky a přikrývky a klidně třeba také potraviny....určitě za tuto pomoc budou také hodně vděčný.

Jsme lidé a jako lidé by jsme se měli chovat.Tam kde není snaha tak tam není pomoci a nikdo z nás nikdy neví za jakých okolností a kdy budeme takovou nebo podobnou pomoc potřebovat my sami.

Autor: Marcel Packert | středa 22.9.2021 13:46 | karma článku: 12.47 | přečteno: 1411x

Další články blogera

Marcel Packert

Segregace Romských dětí na základních školách podle senátorky Jany Zwyrtek Hamplové.

Na "zdravý rozum" apeluje senátorka Jana Zwyrtek Hamplová. Aby spolu byli romské a neromské děti je sice krásná myšlenka, ale nerealizovatelná,protože by jsme ubližovali dětem,které nejsou zvyklé na určité etnikum.

31.3.2023 v 18:47 | Karma článku: 9.73 | Přečteno: 555 |

Marcel Packert

Děti světa aneb romské štěstí trochu jinak

V maskách klauna , Mickey mouse , nebo slona šíří Romové štěstí , lásku a radost mezi dětmi v nemocnicích či ústavech pro hendikepované lidi.

9.7.2022 v 21:10 | Karma článku: 15.01 | Přečteno: 1282 | Diskuse

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma článku: 19.11 | Přečteno: 377 | Diskuse

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 22.31 | Přečteno: 573 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.78 | Přečteno: 931 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.68 | Přečteno: 941 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.12 | Přečteno: 766 | Diskuse
Počet článků 5 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1012

Co člověk to názor.Toto také respektuji a věřím,že také moji čtenáři pochopí,když bude pohled na danou věc odlišný.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...